Jako često susrećem se s ljudima koji se žale na svoj život, na događaje, odnose s ljudima, na situacije. Većina govori da želi nešto novo, da žele promjenu, a ona nikako da se dogodi. Nije im jasno zašto se njima ništa ne događa, zašto je sve uvijek isto, zašto su pomaci mali i svaki put u nekom drugom smjeru.

Tada uglavnom upitam osobu što je napravila da bi došla tamo gdje želi biti? I tu počinje šutnja. Iz daljnjeg razgovora doznajem da nije stvar u tome što bi se moglo napraviti već se ne zna kuda se ide!

Eh da, tu je problem svih nas. Nije problem pokrenuti se kada znamo kuda idemo, problem je kada ne znamo kamo želimo stići. Vjerujem da smo svi bili u nekom dijelu svog života u ovakvim fazama. Ako ne kasnije, onda vjerojatno u pubertetu.

Ako želimo promjenu, da bismo ju realizirali, moramo točno znati kakvu promjenu želimo i gdje želimo nakon nje biti. Moramo znati koji je NAŠ CILJ! Kada znamo cilj, lako je naći put za njegovu realizaciju.

Imate li problema s postavljanjem ciljeva? Želite promjenu, ali ne znate u kojem smjeru? Javite mi se. Rado ću s vama podijeliti svoja znanja o tome kako definirati cilj i kojim putem krenuti.

Pozdrav svima, voli vas Irina! <3