metode rada

 

COACHING TEHNIKE

Coaching tehnike su tehnike koje pomažu u osvještavanju trenutne situacije kroz ciljani razgovor. Coaching je najbolji put na kojem se dolazi do mnogih „Aha“ efekata i koji pomaže u sagledavanju činjenica i mogućih rješenja.

Kakav je postupak

Vođenim, ciljanim razgovorom dolazi se do osvještavanja situacije/problema te se otkrivaju putovi za njihovo rješavanje. Coach služi klijentu kao pomoć i podrška na njegovom putu otkrivanja i uspostavljanja ravnoteže.

 

THETA HEALING

Theta Healing je tehnika energetskog iscjeljivanja koja kroz meditativni proces donosi fizičko, psihološko i duhovno iscjeljenje kroz usredotočenu molitvu Stvoritelju (u obliku u kojem ga mi osobno doživljavamo; Bog, Budda, Isus, Alah, Jahve, Božica…). Bez obzira na to što se kroz tehniku obraćamo Stvoritelju, ova tehnika nema vjersku pripadnost već je univerzalna za svako biće koje postoji. Postupci nemaju ograničenja u pogledu dobi, spola, rase ili religije, primjenjivi su i na životinjama i na biljkama.

Kakav je postupak?

Ako osoba nije sigurna u čemu je problem, sesija započinje intuitivnim očitavanjem. Terapeut dobiva informacije o problemu i trenutnom stanju te klijentu predlaže rješenje. Rješenje se dobiva kroz meditativni proces i tek uz odobrenje klijenta se procesuira.

Tehnika nije dopuna ili nadomjestak profesionalnoj medicinskoj njezi ili tretmanu.

 

WINGWAVE

Wingwave metoda se uspješno primjenjuje za uklanjanje blokada i strahova kroz razgradnju negativnih osjećaja vezanih za stresne događaje. Oni mogu biti vrlo stari (traume iz djetinjstva) ili se odvijaju u tom trenu (par minuta prije izlaska na pozornicu, prije utrke ili sl.). Metodu se također koristi za povećanje kreativnosti, podizanje samopouzdanja, rast motivacije, osnaživanje tima, mentalnu pripremu za vrhunsku izvedbu te je primjenjiva i na djeci.

Wingwave je znanstveno dokazana metoda koja je 2014. godine osvojila coaching pehar od strane Association for Business Psychology’s Workforce Expirience Awards u kategoriji „Excellence in Coaching or Training“.

 

Kakav je postupak?

Wingwave koristi kombinaciju bilateralne stimulacije moždanih hemisfera u budnoj REM fazi i taktilnu metodu za brzo otpuštanje stresa i blokada te miostatski test za potvrdu stanja i/ili učinka metode. Metoda je brza i učinkovita. Do potpunog oslobađanja potencijala pojedinca potrebno je nekoliko sesija.

 

NLP

NLP je skup različitih brzih i učinkovitih psiholoških alata i tehnika primjenjivih u privatnom i u poslovnom životu, usmjeren je na komunikaciju i na odnose, na rješavanje konflikata, na razvoj vještina koje pridonose uspješnoj realizaciji ciljeva, na osobni rast i razvoj, na prihvaćanje različitosti sa svrhom realizacije svojih ciljeva, na kreiranje vlastitog uspjeha u svim područjima života. U kratko rečeno, NLP je put ka izvrsnosti.

Kakav je postupak

Kroz detekciju problema odabire se NLP alat koji je najpovoljniji za brzo i učinkovito rješavanje. Postupak ovisi o odabranom alatu.