„Ako ne možeš trčati, onda hodaj

Ako ne možeš hodati, onda puzi

Ali što god radio, uvijek idi naprijed.“ Martin Luther King

Danas sam naišla na ovu poruku M. L. Kinga i ona me potaknula na razmišljanje što je to što nas sprječava da uspijemo. Većina ljudi sklona je na nekom dijelu svoga puta odustati i pri tome naći veliki broj opravdanja zašto su odustali. Naravno, svaki razlog je dobar razlog. I ja sam vrlo često odustajala, svi koje poznajem su odustajali. Mislim da ne postoji čovjek koji ni jednom nije odustao. Ponekad je u pitanju i atraktivnost cilja, a znamo da neke životne situacije mogu utjecati na naše ciljeve. I to je normalno. Srećom i ciljevi se mogu mijenjati. Postoji cijela znanost o ciljevima.

Međutim, kada je postavljen cilj, kada želimo naprijed, kada smo motivirani, kada točno znamo što želimo i kuda smo se zaputili, kada već u startu osjetimo uspjeh i zadovoljstvo koje nas čeka na tom cilju, tada nam ništa ne može stati na put!

Indijska poslovica kaže: Kako možete pojesti slona? Zalogaj po zalogaj.

Polako krenite u svoju avanturu života, odmorite se na nekim dionicama, promatrajte ljude oko sebe, ali idite naprijed, bilo kako. Možete letjeti, trčati, hodati ili puzati. Samo nemojte stajati!

Pozdrav svima, voli vas Irina! <3