Termin: 14.-15.3. 2020.

O njima se priča kao o čudu, kao o izmišljenoj priči za turiste, kao o energetskom čistilištu. Ono što Fondacija Arheološkog parka već preko 14 godina dokazuje jest da je Bosanska dolina piramida najveći svjetski kompleks piramidalnih građevina koji se sastoji od Bosanske piramide Sunca, piramide Mjeseca, piramide Bosanskog Zmaja te obrađenih uzvišenja Hrama Majke Zemlje i piramide Ljubavi.

Istraživanja na području današnjeg Arheološkog parka započela su u travnju 2005. kada je postavljena hipoteza o postojanju kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela. Godine 2006. istraživanja su nastavljena formiranjem neprofitne Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

O LJEKOVITOSTI: Na pet međunarodnih znanstvenih konferencija o bosanskim piramidama između 2008. i 2014. godine stručnjaci su dali interdisciplinarna znanstvena objašnjenja ljekovitosti energije piramida. Na piramidama u Visokom i u podzemnim tunelima izmjereno je kontinuirano prisustvo blagotvornog elektromagnetizma i ultrazvuka od 28 kHz, Schumanove rezonance od 7,83 Hz (najbolje energetsko polje za fizičke, umne i duhovne sposobnosti čovjeka), visoke koncentracije negativnih iona do 60.000 po kubnom centimetru (negativni ioni povećavaju nivo kisika u krvi, ubijaju viruse i bakterije i čiste zrak).

PROGRAM PUTOVANJA:

 

Dan 1.: Polazak iz Zagreba u 4 sata s parkirališta centra Super Nova u Buzinu. Vožnja preko Slavonskog Broda, Doboja, Zenice do Visokog uz povremena zaustavljanja. Dolazak u jutarnjim satima. Kratki odmor. Upoznavanje s vodičem, obilazak: Belvedere, piramida Sunca – pristupni plato i penjanje na vrh (individualno, prema mogućnostima), pauza za rani ručak u lokalnom restoranu. Nakon pauze obilazak kompleksa Tuneli Ravne. Po izlasku kraća pauza (suveniri, mjerenje aure). Odlazak za Sarajevo, smještaj u hotel, obilazak užeg središta grada. Slobodno. Noćenje.

Dan 2.: Doručak. Odlazak u Visoko. Obilazak s vodičem: piramida Mjeseca, Tumulus, posjet Tunelima Ravne, meditacija.

Slobodno za ručak. Predviđeni polazak prema Zagrebu u 15 sati.

Za posjet Arheološkom parku preporuča se vodonepropusna toplija odjeća i obuća prilagođena brdovitom terenu. Temperatura zraka u tunelima Ravne je konstantna tokom cijele godine i iznosi 12°C. Preporuča se ponijeti i dekicu ili podložak za sjedenje/ležanje na otvorenom.

 

CIJENA PUTOVANJA: 1.540 kn  (popust za gotovinu 5%)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 75 kn.

 

Vrijednost više: Svakog putnika čeka energetsko iznenađenje!!

 

Cijena uključuje: prijevoz udobnim putničkim kombijem na relaciji Zagreb-Visoko-Sarajevo-Zagreb, sve ulaznice prema programu za oba dana, meditaciju u tunelima Ravne, smještaj u hotelu 4* na bazi N/D, licenciranog vodiča za Arheološki park, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: ostale obroke, suvenire i osobnu potrošnju putnika (mjerenje aure prije i poslije posjete tunelima Ravne, knjige, DVD-i, majice, energetsko kamenje, energetska voda iz piramida, ostalo).

Minimalan broj putnika: 6

 

O LOKALITETIMA:

  1. BELVEDERE

Lokacija s pogledom na Bosansku Piramidu Sunca na kojoj vodič Fondacije daje osnovne podatke i uvodno predavanje o radu Fondacije, fenomenu piramida u svijetu i kod nas.

  1. PODZEMNI LABIRINT “RAVNE”

Posjet tunelima Ravne. Pored artefakata koji su tamo pronađeni, prava vrijednost tunela je u zabilježenim vrijednostima poput visoke koncentracije negativnih iona i originalne Šumanove rezonance od 7,83 Hz koji omogućavanju da se u toku boravka vaše tijelo revitalizira, kako fizički tako i mentalno. U tunelima postoje izdvojeni prostori u kojima je moguće boraviti u cilju poboljšanja zdravlja i meditacije.

  1. BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA

Najstarija i najveća (otkrivena) piramida na svijetu. Visoka je 270m. Posjet uključuje obilazak arheoloških iskopina na sjevernoj strani piramide gdje se mogu vidjeti površinski blokovi rađeni od sintetičkog (geopolimernog) betona koji su otkriveni ispod sloja zemlje i vegetacije. Moguć je posjet “energetskom kamenu”, koji ima ljekovita svojstva.

Vrh piramide privlačan je za obilazak zbog znanstveno dokazanih energetskih fenomena elektromagnetnog i ultrazvučnog energetskog snopa s konstantnom frekvencijom od 28kHz.

  1. PRAHISTORIJSKI TUMULUS U SELU VRATNICA

Obilazak umjetno napravljenog konusnog uzvišenja na čijem vrhu su očitana jaka energetska

zračenja i ultrazvučni energetski snop zbog čega je idealno mjesto za meditacije.

  1. BOSANSKA PIRAMIDA MJESECA

Piramida Mjeseca je druga po redu najveća piramida na svijetu – 190 m (odmah iza piramide Sunca). Keopsova piramida je visoka 147m. Obilazak uključuje posjet otkopanim terasama s tumačenjima o nastanku.

Napomena: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” bavi se znanstvenim istraživanjima pri čemu timovi elektroinženjera, fizičara i inženjera zvuka mjere energetske fenomene. Na službenoj web stranici Fondacije povremeno se prenose izjave i svjedočanstva posjetilaca o ljekovitom djelovanju energije piramida. Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije niti se bavi liječenjem.