Većina ljudi barem jednom se zapitala zašto im se neke stvari stalno ponavljaju? I zašto se ponavljaju baš one ružnije stvari? Zašto se ponavljaju neka ponašanja, situacije, odnosi, poslovi? Zašto se vrtimo u krug?

Svatko od nas je barem jednom u životu postavio za sebe neki cilj. Vidjeli smo ga ispred sebe i žarko željeli tamo stići. No neke stvari nikako nismo uspjeli postići jer nam se uvijek na putu ispriječio isti problem. Bez obzira koji to problem bio, većina je radi njega odustajala i vraćala se u svoj “začarani“ životni krug.

Ono zbog čega nam se javljaju problemi na putu, suvremeno nazvani – izazovi, jest baš ono što trebamo proći i iz čega trebamo učiti. Naime, za postizanje pojedinih ciljeva potrebna je i neka nova podloga u nama. Vjerojatno smo trenutno u situaciji da taj cilj nije ostvariv bez neke nadogradnje u nama, nekog novog znanja, neke nove spoznaje. Zamislite da idete na skijanje, a nemate skije na nogama. Zamislite da idete u dućan, a nemate novčanik sa sobom. Ili.. zamislite da se selite u Francusku, a niste naučili francuski jezik. Za svaku od nabrojanih situacija mi se moramo pripremiti.

Isto tako je i s našim životima. Za svaki cilj moramo biti pripremljeni. Iz problema koji nam se nađu na putu potrebno je nešto prepoznati, prihvatiti i naučiti kako bi se nadogradili i bili spremni za izlazak iz “začaranog kruga”.

Na pitanje – Kako izaći iz kruga? – odgovaram: Prepoznajte, prihvatite, naučite, primijenite.

Iz svakog iskustva izvucite ono najbolje, trebat će vam! Postanite plodno tlo za nove spoznaje. Sretno!

Pozdrav svima, voli vas Irina! <3