12 dana, 6-dnevna tura, 5-dnevni odmor, Nadi čitanje zapisa, jyotish majstori, meditacije, hramovi, šetnje, upoznavanje novih ljudi, nove kulture, druženje i osmjesi. Provedite zimu u toplim krajevima i ugodnom društvu. Provedite ju sa Životnom sanjaonicom!

Svakog putnika Životna sanjaonica daruje jednim individualnim tretmanom.

 

ŠRI LANKA – Nadi reading iz listova palminog lišća, posjet jyotish majstorima, meditacije i hramovi

Termin: 13.2.2020. – 25.2.2020.

 1. dan (13.2.): ZAGREB – DOHA

Susret u zračnoj luci Zagreb najmanje dva sata prije leta. Prijava za let. Polazak zrakoplova za Dohu u 08:50h. Dolazak u Dohu u 16:00h. Nastavak putovanja u 17:55h za Colombo.

 1. dan (14.2.): DOHA – COLOMBO – SIGIRIYA

Dolazak u Colombo u 1:15h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela u Negombo. Smještaj u hotelu, noćenje.

Nakon doručka, u 09:30h transfer do Colomba u Nadi centar. Ostavljanje otiska prsta i dogovor za pojedinačne termine čitanja (po želji). Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak na plaži. Vožnja prema gradu Dambulla, posjet hramu Cave Temple poznatom i kao Zlatni hram. Radi se o najvećem i najbolje sačuvanom kompleksu hramova u pećinama. Glavna atrakcija je pet glavnih pećina u kojima se nalaze 153 statue Bude, 3 statue kraljeva, 4 statue božica i dvije statue hinduističkih bogova Vishna i Ganesh. Zidove pećina krase murali koji se protežu na oko 2.100 m².

Transfer do hotela, smještaj, večera, noćenje.

 1. dan (15.2.): SIGIRIYA – KANDY

Sigiriya – nakon ranog doručka, uspon na Lions Rock gdje ćemo iskoristiti dobrobit stijene i odraditi jednu grupnu meditaciju. Lions Rock je nekada davno bilo kraljevstvo kralja Kassapa, a kasnije budistički samostan. Prema pričanju, na samom vrhu obitavali su kralj i kraljica dok su podanici živjeli u okolici. Lions Rock okružen je parkovima i vodenim vrtovima ispred kojih se nalazi i muzej.

Nakon silaska transfer prema gradu Kandy uz posjet Spice gardenu (vrtovi začina) i stanka za ručak. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke do 1815 g. kada su ga osvojili Britanci. Po dolasku u Kandy slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira (mogućnost odlaska do jyotish majstora) do odlaska na predstavu tradicionalnih plesova u Kandy Lake Clubu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, smještaj u hotel, noćenje.

 1. dan (16.2.): KANDY – NUWARA ELIYA

Kandy – nakon doručka posjet hramu Budina zuba (Temple of the Sacred Toth Relic), najvažnijem  mjestu budističkih hodočasnika gdje se prema vjerovanju, čuva gornji lijevi Budin očnjak. Hram se nalazi u centralnom djelu grada, sagradio ga je kralj Vimaladharmasooriya 1592. godine. U hram se ulazi mostom preko jarka, a do glavnog svetišta vodi tunel „ambarawa“.

Nakon hrama posjet Botaničkom vrtu Peradeniya koji godišnje posjeti oko 1,2 milijuna posjetitelja. Botanički vrt osnovan je 1371. godine i s površinom od 60 hektara najveći je u zemlji. Poznat je po tome što u njemu živi veliki broj velešišmiša.

Slobodno vrijeme za ručak.

Transfer prema gradu Nuwara Eliya koji se još naziva i „City of light“. Grad je okružen pitoresknim pejzažima s plantažama čaja i najvećom planinom u zemlji  Pidurutalagala (2.524 m) radi kojih je ovo i najhladnije područje Šri Lanke. Po dolasku preporuča se šetnja uz razgled grada te smještaj u hotel, večera, noćenje.

 1. dan (17.2.): NUWARA ELIYA – ELLA

Nuwara Eliya – nakon doručka posjet vodopadima i tvornici čaja uz šetnju plantažama. Slobodno vrijeme za ručak. Ukrcaj na poznati vlak za Ellu i vožnja slikovitim krajolicima. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno vrijeme za šetnju i posjet restoranima, noćenje.

 1. dan (18.2.): ELLA – UDA WALAWE

Ella – nakon doručka uspon na Little Adams Peak, jednu od najljepših pješačkih tura s prekrasnim pogledom s vrha nakon čega slijedi razgled poznatog željezničkog viadukta – Nine Arch Bridge. Viadukt je sagrađen 20-ih godina prošlog stoljeća u suradnji s britanskim inženjerima, na visini od 24m i u ukupnoj dužini od 91m, pri čemu su korišteni samo kamen, cigla i beton. Viadukt je poznat po svojoj nevjerojatnoj ljepoti koja je usklađena s okolinom prašume i polja čajeva.

Slobodno vrijeme za ručak. Transfer do Nacionalnog parka Uda Walawe, odlazak u sirotište slonova na hranjenje beba slonova, smještaj u hotel, večera, noćenje.

 1. dan (19.2.): UDA WALAWE – KATARAGAMA – BERUWELA

Uda Walawe – ranojutarnji safari u Nacionalni park(doručak u obliku lunch-paketa). Nacionalni park Uda Walawe je park u kojem obitava najveći broj slonova od svih nacionalnih parkova Šri Lanke te ih je moguće vidjeti prilikom svakog safarija. Najbolje vrijeme za posjet parku je vrlo rano jutro ili pred večer.

Povratak u hotel na osvježenje, transfer prema gradu Kataragama uz stajanje za ručak, posjet hramovima. Kataragama je viševjerski sveti, hodočasnički grad. Iako se Šrilančani razlikuju po kastama i vjerovanjima, svi pokazuju veliko poštovanje prema Bogu Kataragama kao moćnom božanstvu od kojeg traže prevladavanje osobnih problema ili uspjehe.

Trasfer prema gradu Beruwela, kasni dolazak u hotel, večera, noćenje.

 

 1. – 11. dan (20.2. – 24.2.): BERUWELA (FAKULTATIVNI IZLETI)

Beruwela – slobodne aktivnosti, fakultativni izleti, transferi za Colombo u Nadi centar prema dogovorenom rasporedu.

Smještaj na bazi polupansiona.

 1. dan (24.2.)

Nakon doručka odjava iz hotela uz korištenje hotelskih zajedničkih prostorija do 22 sata (koferi ostaju u sobi kod recepcije, uz mogućnost kasnije odjave iz sobe koja ovisi o raspoloživosti).

Transfer u zračnu luku u 22:30h.

 1. dan (25.2.): BERUWELA – COLOMBO – DOHA – ZAGREB

Dolazak u zračnu luku dva sata prije leta. Prijava na let i polijetanje zrakoplova u 02:45h. Slijetanje u Dohi 05:30h. Nastavak leta za Zagreb u 7:55h. Slijetanje zrakoplova u Zagrebu u 11:55h.

CIJENA

12.051,60 kn po osobi (u dvokrevetnoj sobi)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.185,70 kn

Popusti za gotovinsko plaćanje te kartično plaćanje na manji broj rata ili jednokratno.

Prihvat kartica:

Kartice PBZ card (Master, Maestro, Visa), uključujući i VISA Premium (Amex) 2-12 rata, PBZ potrošački

kredit 24-60 rata, kartice Zagrebačke banke (Master, Maestro, Visa) 2-24 rate, kartice Diners Club 2-

36 rata.

 

Uključeno u cijenu:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu, s uključenim pristojbama zračnih luka
 • Smještaj u hotelima s 2, 3, 4 i 5*na bazi polupansiona (8) ili noćenja s doručkom (3), prema programu (kategorizacija hotela na Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Šri Lanke i može biti različita od europskih standarda)

 • Svi transferi turističkim minibusom, prema programu

 • Vodič na engleskom jeziku uz prevođenje na hrvatski jezik
 • Ulaznice za: Kandy Lake Club (tradicionalni plesovi), Temple of the Sacred Toth Relic, Botanički vrt u Kandyju, Lions Rock, Cave Temple Dambulla, Nacionalni park Uda Walawe – jutarnji safari, Nacionalni park Uda Walawe – posjet sirotištu beba slonova, vlak na relaciji Nuwara Eliya – Ella
 • Organizacija i priprema putovanja

Cijena ne uključuje:

 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za vodiče i vozače
 • Troškove usluga Nadi centra
 • Transfer Beruwela – Colombo – Beruwela (za usluge Nadi centra), 188,00 kn (25€)

Aktivnosti  i fakultativni izleti (8.-11. dan):

 • Poludnevni poslijepodnevni izlet utočištu za kornjače Sea Turtle Project i riječni safari Bentota rijekom. Prijevoz i ulaznice: 188,00 kn (25€)
 • Svaki dan po dogovoru:
  • škola surfanja (2 sata) 75,00 kn (10€)
  • dvosatni posjet Brief Gardenu – kuća arhitekta Bevis Bawe, posjed iznimne ljepote s uređenim vrtom i kućom s muzejskim eksponatima. Prijevoz i ulaznica: 150,00 kn (20€)
  • ayurvedski tretmani. Cijena ovisi o odabranim tretmanima. Plaća se u ayurvedskom centru prema važećem cjeniku.

VIZA

Od 1. kolovoza 2019. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna. U slučaju promjene viznog režima, nove informacije bit će dostupne na web stranicama organizatora putovanja.

VAŽNE NAPOMENE

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga te organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o radnom vremenu lokaliteta koji se posjećuje.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Putovnica prijavljenog putnika mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obvezno je dostaviti kopiju putovnice. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

ŠRI LANKA INFO

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean

Površina: 65.610 km2

Broj stanovnika: oko 21.670.000

Glavni grad: Colombo, oko 800.000 stanovnika

Jezik: singaleški i tamilski te engleski

Religija: budisti 70%, hinduisti 13%, muslimani 9,7%, te kršćani 7,4% i ostale religije 0,04%

Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi

Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 183,50 LKR

Što kupiti: čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro, zlato, drago i poludrago kamenje i sl.

Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryjem. Jela su uglavnom srednje do jače ljuta te treba napomenuti ako ne podnosite ljutu hranu. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata i lokalno pivo.

Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno. Preporučuje se ponijeti probiotike.

Viza: (trenutno) nije potrebna

Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri. Preporučuje se kupnja sim-kartice s vrlo pristupačnom cijenom. Pokrivenost mrežom je vrlo dobra uglavnom u cijeloj zemlji.

Pozivni broj zemlje: +94

Odjeća i obuća: za obalni dio preporučuje se ljetna obuća i lagana i prozračna pamučna odjeća. Za večer i noć dobro je imati laganu vestu. U centralnom djelu zemlje poželjna je nešto toplija odjeća i obuća za brdovite terene. Radi mogućih kratkotrajnih pljuskova, dobro je ponijeti kišobran ili kabanicu.

Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 30°C. U višim predjelima zemlje temperatura je tijekom dana oko 27°C, a noću se može spustiti do ugodnih 16°C. Vrijeme u veljači je uglavnom suho i sunčano s povremenom naoblakom.

 

 

 

Veselim se druženju s vama!

Vidimo se na Šri Lanki!