Zona komfora. Puno se o njoj govori na različite načine. Neki govore o njoj kao o sigurnoj zoni, drugi govore da je to zona u kojoj se osjećamo dobro, ali svi govore da je za bilo kakvu promjenu u životu potrebno izaći iz zone komfora. Zašto bismo izlazili iz nečega što nam je “dobro”?

Nedavno sam s jednom kolegicom razgovarala o njezinu problemu. Situacija je prilično ružna, a na moju uputu da mora izaći iz te zone komfora, njezin odgovor je bio da to uopće nije komforno, da je užasno, da je bolno, da to nije nikakva zona komfora.

Eh, dakle, zona komfora NIJE samo ugodna zona. To je zona koju POZNAJEMO, kakva god ona bila. Čovjek stvara svoju zonu komfora od poznatih situacija i poznatih iskustava. Zona komfora može biti radno mjesto na kojem se trpi mobbing (jer “nemamo izbora, a i tko zna kako bi bilo drugdje”), može biti loš brak (jer “tko zna kakav bi bio netko drugi”), može biti ljubomorni prijatelj (jer “drugih baš i nemam”) i slično.

Nemojte se zavaravati da niste u zoni komfora ako se ne osjećate dobro. Vi ste samo u POZNATOM okruženju. I to je vaša zona komfora.

Želite li promijeniti situaciju? Izađite iz svoje zone komfora!

Trebate pomoć? Javite mi se, rado ću vam pružiti ruku i izvući vas iz vaše zone komfora.

Pozdrav svima, voli vas Irina! <3